top of page

Werkwijze trimmen

Schakel je Cattycoat in als professionele trimmer voor je kat? Dan wil je natuurlijk van tevoren weten waar je aan toe bent. Dus of je nu kiest voor een trimbehandeling in de trimsalon in Castricum of aan huis; het volgende kun je in ieder geval van mij verwachten! 

1: Maak een afspraak

Nadat je online, telefonisch of via WhatsApp contact opneemt en alvast de kosten bekijkt, ontvang je binnen 24 uur een reactie van mij. En binnen twee weken kan jouw kat al bij mij terecht voor een trimbehandeling. Zelfs op zaterdag en in overleg eventueel ook ‘s avonds. Mijn trimsalon in Castricum bereik je makkelijk vanuit Akersloot, Alkmaar, Assendelft, Beverwijk, Egmond, Heemskerk, Heiloo, IJmuiden, Limmen, Uitgeest en omstreken. Daarnaast is trimmen aan huis ook mogelijk. 

2: Voorbereiding

Eventueel kun je een dekentje met de eigen, vertrouwde geur meenemen naar de trimsalon. Al werk ik sowieso met essentiële oliën en valeriaan speeltjes, die kalmerend werken en het stressniveau verminderen. Zodat jouw kat tijdens een trimbehandeling zoveel mogelijk op zijn of haar gemak is. 

3: Trimbehandeling

Zo, het is tijd om jouw kat zich weer lekker in zijn of haar vacht te laten voelen! Terwijl we bij binnenkomst je kat op eigen tempo uit het reismandje laten komen, zet ik een lekker kopje koffie of thee voor je. Daarna bekijk ik eerst uitgebreid de huid en vacht en vervolgens bespreken we samen wat ik wat ik precies ga doen. Tijdens de trimbehandeling knip ik de nageltjes, reinig ik de oren en ogen en check ik het gebit. Uiteraard mits je kat dit toelaat. 

 

De afspraak duurt meestal tussen de 30 en 60 minuten. Dit is afhankelijk van het gedrag en de vachtconditie van jouw kat. Tijdens de trimbehandeling ben ik zeer alert op stresssignalen. Het welzijn van jouw kat staat op de eerste plaats. Dus indien nodig las ik pauzes in of probeer ik je kat af te leiden met wat lekkers, een speeltje of een knuffel.  

 

Het belangrijkste is dat jouw kat zich comfortabel voelt, dus ik beweeg zoveel mogelijk mee. Verder gebruik ik geen dwangmiddelen of houtgrepen en was ik niet, maar gebruik ik droogshampoo. Tijdens de trimbehandeling geef ik graag advies over hoe je de vacht van jouw kat zelf netjes bijhoudt. Denk hierbij aan informatie over de juiste materialen en frequentie van kammen. 

Maak een afspraak

Is voor jou alles helder en laat je jouw kat graag trimmen door Cattycoat? Mooi! Neem contact op met de trimsalon in Castricum, Noord-Holland of voor trimmen aan huis. Dan zien we elkaar snel! 

bottom of page