top of page

Veelgestelde vragen

Waarom kat trimmen?

Het trimmen van jouw kat kan om verschillende redenen gunstig of zelfs noodzakelijk zijn. Een gezonde vacht draagt bij aan het welzijn van je kat. Terwijl een verwaarloosde vacht kan leiden tot huidaandoeningen en ongemak. Klitten en vilt zijn pijnlijk en belemmeren beweging. Trimmen verlicht dit ongemak.

Wanneer kat trimmen?

Een trimbehandeling is verstandig bij katten die last hebben van klitten, een vervilte vacht of andere vachtproblemen. Ook zie je vaak bij oudere katten, zieke katten of katten met overgewicht dat zij wel een handje hulp kunnen gebruiken bij de vachtverzorging. Daarnaast verharen de meeste katten erg in het voor- en naseizoen. Door tijdens het trimmen de losse haren te verwijderen heeft de kat minder last van haarballen en jeuk. 

Hoe vaak kat trimmen?

De ideale vachtconditie van een kat vraagt om een periodieke trimbehandeling. Met twee tot vier sessies per jaar houd je de vacht klit- en viltvrij. De exacte frequentie hangt af van de vachtconditie, het type vacht, wat de kat zelf aan verzorging doet en wat je als eigenaar doet om deze in goede conditie te houden. 

Kosten kat trimmen?

Bekijk hier de tarieven van een trimbehandeling bij Cattycoat in de trimsalon in Castricum, Noord-Holland of aan huis

Hoelang duurt kat trimmen?

Een trimbehandeling bij Cattycoat duurt meestal tussen de 30 en 60 minuten. Dit is afhankelijk van het gedrag en de vachtconditie van jouw kat. Goed om te weten; ik plan ruim. Zo weet ik zeker dat ik voldoende tijd heb voor eventuele pauzes en een kalme behandeling. 

Waarom vachtbesparend trimmen?

Vachtbesparend trimmen is een aanpak die rekening houdt met het welzijn van jouw kat. De vacht heeft een belangrijke functie. Denk hierbij aan bescherming tegen kou, warmte, uv-straling en scherpe objecten. Als kattentrimmer houd ik de vacht tijdens een trimbehandeling altijd zoveel mogelijk intact.

Trimmen aan huis of in de trimsalon?

Cattycoat biedt trimbehandelingen in de trimsalon in Castricum én aan huis. Weet je eigenlijk niet of jouw kat zich liever thuis laat trimmen of toch in de salon? Geef de trimsalon dan in ieder geval een kans. Sommige katten laten een trimbehandeling juist beter toe in een onbekende omgeving. Neem gerust alvast een digitaal kijkje bij mijn trimsalon in Castricum, Noord-Holland.

Hoe vacht kat verbeteren?

De vachtconditie van je kat is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de frequentie van kammen, de juiste voeding, het drinken van voldoende water, een stressvrije omgeving, de leeftijd en de medische gesteldheid. Een periodieke trimbehandeling draagt enorm bij aan een gezonde vacht. 

Welke kam voor de vacht van mijn kat?

Als kattentrimmer adviseer ik je om de grove kant van een metalen combikam te gebruiken. Deze is verkrijgbaar bij Cattycoat. Daarnaast is een slickerborstel zeer geschikt voor het kammen van jouw kat.

Cattycoat kattentrimsalon Castricum
bottom of page