Hoe werkt Cattycoat

received_1696503473779081.jpeg
received_1696503717112390.jpeg
IMG-20180914-WA0007.jpg

Cattycoat komt bij u aan huis om te trimmen. Voordeel hiervan is dat uw kat in zijn eigen vertrouwde omgeving blijft.

De stress van het vervoer in een reismandje naar een voor de kat vreemde omgeving blijft zo bespaard en u hoeft zelf de deur niet uit.

 

Het trimmen van de kat in zijn eigen omgeving kan in sommige gevallen  echter ook een nadeel zijn. Juist omdat uw kat dan op zijn eigen terrein is kan het zijn dat hij zich minder goed laat behandelen dan wanneer hij in een voor hem vreemde omgeving is. Mocht dit laatste het geval zijn dan kan ik in overleg met u altijd bekijken of we uw kat toch op locatie kunnen behandelen.

 

Als ik bij u thuis kom heb ik een mobiele trimtafel en mijn trimmaterialen bij me. Veel ruimte heb ik niet nodig dus in kleinere ruimtes trimmen is geen probleem. 

Na kennis gemaakt te hebben met u en uw kat bekijk ik de huid en de vacht en samen met u maak ik een plan van aanpak.

We kijken hierbij welke behandeling nodig is voor uw kat en wat haalbaar is voor u als eigenaar. 

Katvriendelijk werken staat bij mij hoog in het vaandel.

Ik vind het belangrijk dat de kat tijdens een trimbeurt zoveel mogelijk op zijn gemak is, want een trimbehandeling geeft uiteraard stress. Stressignalen neem ik dan ook erg serieus.

Als blijkt dat het allemaal even teveel wordt dan las ik pauzes in zodat de kat weer even tot rust kan komen. Een aai en een knuffel of wat afleiding in de vorm van een speeltje of een snoepje kunnen helpen om de kat weer wat rustiger te krijgen zodat we daarna weer verder kunnen met de behandeling.

Ik trim katten zonder gebruik te maken van narcose of andere sedatiemiddelen. Mocht het zo zijn dat uw kat echt niet te trimmen is dan zal ik met u naar een passende oplossing zoeken, wellicht in overleg met uw dierenarts.

IMG-20190417-WA0010.jpg
IMG-20190703-WA0002.jpg